Jacek Domański
Data urodzenia: 1941-01-20
Miejsce urodzenia: Lwów, Polska (obecnie Ukraina)

Biografia:
W 1967 ukończył studia na PWST w Warszawie. Aktor teatrów: im. W. Bogusławskiego w Kaliszu (1967-1968), Powszechnego w Warszawie (1968-1969), Narodowego (1969-70), Zagłębia Sosnowiec (1970-71), im. Węgierki w Białymstoku (1971-76), Dramatycznego w Elblągu (1976-77), im. J. Osterwy w Lublinie (1977-78), Reduta 77 w Warszawie (1978-79), Narodowego (1980-82).
6.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.9 2007 Świadek (gościnnie) (niewymieniony w
4.6 2007 Pracownik "Wumelu" (gościnnie)
4.8 2006 Prowadzący spotkanie AA
6.5 2006 Rudzki (gościnnie)
6.9 2004 Lekarz (gościnnie)
5.8 2003 (gościnnie)
5.4 1998 Kelner Fonsio
6.7 1997 Człowiek "Grubasa"
7.4 1997 (gościnnie)
7.5 1995 Właściciel restauracji na Starówce (gościnnie)
5.8 1993 Pracownik telewizji (gościnnie)
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993
6.8 1991 Tajniak w mieszkaniu Szymanki (gościnnie)
6.0 1990 Józef
7.3 1989 Mężczyzna grający w karty
7.3 1989 Pytający Małeckiego o ogień na dworcu
7.6 1988 Żołnierz
6.5 1988 Oficer UOP (gościnnie)
7.6 1988 Sierżant Pełka, pracownik tajnej kancelarii w sztabie w Toruniu (gośc
7.5 1988 Strażnik prowadzący Strasza (gościnnie)
7.6 1988 Milicjant (niewymieniony w czołówce)
7.6 1987
7.7 1987 Zabity kierowca ciężarówki
8.2 1987
7.9 1987 Widz na przedstawieniu / Członek oddziału "leśnych" (gościnnie)
7.1 1986 Milicjant aresztujący Tulipana
7.7 1986 Tadzio Karski, asystent reżysera
7.3 1985 Internowany
6.0 1985 Śledczy Kuratowski
7.7 1984 Działacz opozycji, znajomy Stachów(niewymieniony w czołówce)
7.9 1984 Motocyklista
7.4 1984 Inżynier Tatarczyk (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Mężczyzna na Służewcu (gościnnie) (ni
6.4 1979 Sublokator u Koziołkowej
7.3 1979 Niemiecki dywersant
6.2 1978 Adam
7.5 1975 Słowak Ivo Miko
6.7 1975 Uczestnik zebrania(niewymieniony w czołówce)
7.4 1969 Chłopak na pogrzebie aktora
6.7 1966 Bokser, członek polskiej drużyny
7.5 1965 Chłopak Majki
7.3 1962 Tadeusz

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jacek Domański filmy Jacek Domański najlepsze filmy Jacek Domański zdjęcia Jacek Domański galeria Jacek Domański biografia Jacek Domański nominacje Jacek Domański nagrody i wyróżnienia Jacek Domański filmografia Jacek Domański aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.