Andrew McCarthy
Data urodzenia: 1962-11-29
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Carol Schneider (09.10.1999 - 2005, rozwód), syn Sam (ur. 2002)

Biografia:
Mieszkał w New Jersey do 15 roku życia, następnie przeniósł się do Bernardsville i chodził do Pingry School, gdzie występował w sztukach i musicalach, grał także w koszykówkę. W wieku 18 lat poszedł na New York University, studiował także w Square Theater School in New York. W 1983 roku dostał rolę w filmie "Class", która otworzyła mu drogę do kariery. Na przełomie lat 80-tych i 90-tych, dzięki udziałowi w takich filmach jak: "Ognie św. Elma" [1985], "Pretty in Pink" [1986], "Manekin" [1987], "Mniej niz zero" [1987],"Weekend u Berniego" [1989] czy "Tylko ty" [1992] był zaliczany do czołówki młodych aktorów Hollywood. W ostatnim okresie mniej się o nim mówi. Spowodowane to jest brakiem interesujacych ról w jego filmografii [składającej w dużej mierze z produkcji telewizyjnych i mało ambitnych obrazów klasy "B"].
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.4
7.7
Plotkara (2007)
Gossip Girl

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Derek Philby (gościnnie)
4.4 2010 Derek Philby (gościnnie)
0.0 2010 Derek Philby (gościnnie)
6.1
Właściwy facet
Good Guy, The
2009 Derek Philby (gościnnie)
7.3
Bananowy doktor
Royal Pains
2009 Derek Philby (gościnnie)
7.9
Białe kołnierzyki
White Collar
2009
7.4
Szminka w wielkim mieście
Lipstick Jungle
2008 Derek Philby (gościnnie)
7.0
Kulisy 11 września
National Geographic: Inside 9/11
2005 Derek Philby (gościnnie)
7.6
Szpital "Królestwo"
Kingdom Hospital
2004 Derek Philby (gościnnie)
7.5 2002 Derek Philby (gościnnie)
8.0 2002 Derek Philby (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Derek Philby (gościnnie)
7.1
Historia Jackie Bouvier Kennedy Onassis
Jackie Bouvier Kennedy Onassis
2000 Derek Philby (gościnnie)
5.2
Śmierć w gigabajtach
New World Disorder
1999 Derek Philby (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Derek Philby (gościnnie)
7.8 1998 Derek Philby (gościnnie)
6.7
Nieugięci
Mulholland Falls
1996 Derek Philby (gościnnie)
7.4
Pani Parker i krąg jej przyjaciół
Mrs. Parker and the Vicious Circle
1994 Derek Philby (gościnnie)
6.3
Tylko ty
Only You
1992 Derek Philby (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Derek Philby (gościnnie)
6.6
Świeże konie
Fresh Horses
1988 Derek Philby (gościnnie)
7.6 1988 Derek Philby (gościnnie)
7.3
Mniej niż zero
Less Than Zero
1987 Derek Philby (gościnnie)
7.1
Grzeszni chłopcy
Heaven Help Us
1985 Derek Philby (gościnnie)
7.6
Ognie św. Elma
St. Elmo's Fire
1985 Derek Philby (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Andrew McCarthy filmy Andrew McCarthy najlepsze filmy Andrew McCarthy zdjęcia Andrew McCarthy galeria Andrew McCarthy biografia Andrew McCarthy nominacje Andrew McCarthy nagrody i wyróżnienia Andrew McCarthy filmografia Andrew McCarthy aktor Andrew McCarthy reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.