Christopher Lloyd
Data urodzenia: 1938-10-22
Miejsce urodzenia: Stamford, Connecticut, USA
Stan cywilny: czterokrotnie żonaty: 1. Catherine Boyd (06.06.1959 - 1971, rozwód); 2. Kay Tornborg (1975 - 1987, rozwód); 3. Carol Vanek (1988 - 1991, rozwód); 4. Jane Walker Wood (21.02.1992 - 28.12.2005, rozwód)

Biografia:
Christopher Lloyd to popularny aktor komediowy, któremu sławę przyniosła rola dr Emmetta Browna w trylogii "Powrót do przyszłości". Inne jego filmy to m.in.: "Lot nad kukułczym gniazdem", "Rodzina Addamsów 1,2", "Kto wrobił królika Rogera", "Star Trek III" , "Rezerwowy anioł stróż", "Camp Nowhere", "Władca księgi", "Rzeczy, które robisz w Denver będąc martwym", "Dennis rozrabiaka", "Twenty Bucks", "Drużyna marzeń", "Spisek ośmiu", "Tor 29", "Clue", "Być albo nie być", "Biały smok" (współprodukcja polsko-amerykańska), "The Lone Ranger", "Listonosz zawsze dzwoni dwa razy", "The Lady in Red" i "Cebulowe pole". Serial TV "Taxi" przyniósł mu dwie nagrody Emmy, trzecią otrzymał za rolę w serialu "Droga do Avonlea". Występuje także w teatrze, ma na swoim koncie role w m.in. "Makbecie", "Mewie" i "Czekając na Godota".
8.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Roscoe Joyce (gościnnie)
3.8
Pirania 3DD
Piranha 3DD
2012 Roscoe Joyce (gościnnie)
3.8
Pirania 3DD
Piranha 3DD
2012 Carl Goodman
0.0 2011 Roscoe Joyce (gościnnie)
9.5 2011 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 2011 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 2011 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 2011 Roscoe Joyce (gościnnie)
4.7
Pirania 3D
Piranha 3-D
2010 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 2010 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.2
Świąteczne psiaki
Santa Buddies
2009 Roscoe Joyce (gościnnie)
4.8 2009 Roscoe Joyce (gościnnie)
4.7 2009 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.8 2008 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.8 2007 Dr Leo Dreyfus (gościnnie)
7.6
U nas w Filadelfii
It's Always Sunny in Philadelphia
2005 Roscoe Joyce (gościnnie)
5.3
Oczytana
Stacked
2005 Roscoe Joyce (gościnnie)
10.0 2005 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.5
Mistrzowie horroru
Masters of Horror
2005 Roscoe Joyce (gościnnie)
8.9 2004 Roscoe Joyce (gościnnie)
10.0 2004 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 2003 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.2
Wstrząsy
Tremors
2003 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.7
Cyberłowcy
Cyberchase
2002 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.7
Mroczne przygody Billy'ego i Mandy
Grim Adventures of Billy & Mandy, The
2001 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.6
Zwariowany świat Malcolma
Malcolm in the Middle
2000 Roscoe Joyce (gościnnie)
8.0
Ed
2000 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.2
Mój przyjaciel Marsjanin
My Favorite Martian
1999 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.0
Bobby kontra wapniaki
King of the Hill
1997 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.6
Rzeczy, które robisz w Denver będąc martwym
Things to Do in Denver when You're Dead
1995 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.2 1995 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 1994 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.1
Anioły na boisku
Angels in the Outfield
1994 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.3
Obóz marzeń
Camp Nowhere
1994 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.9
Upadłe anioły
Fallen Angels
1993 Roscoe Joyce (gościnnie)
4.3
Katastrofa na Alasce
Dead Ahead: The Exxon Valdez Disaster
1992 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.4
Powrót do przyszłości
Back to the Future
1991 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.6
Powrót do przyszłości III
Back to the Future Part III
1990 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.7
Droga do Avonlea
Road to Avonlea
1989 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.4
Tor 29
Track 29
1988 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.6
Jastrząb Ulicy
Street Hawk
1985 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 1984 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.4
Pan mamuśka
Mr. Mom
1983 Roscoe Joyce (gościnnie)
4.7
Amatorki
Money on the Side
1982 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.7
Zdrówko
Cheers
1982 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.4
Listonosz zawsze dzwoni dwa razy
Postman Always Rings Twice, The
1981 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.2
Legenda o samotnym jeźdźcu
Legend of the Lone Ranger, The
1981 Roscoe Joyce (gościnnie)
0.0 1981 Roscoe Joyce (gościnnie)
5.0
Czarny marmur
Black Marble, The
1980 Roscoe Joyce (gościnnie)
5.0 1979 Roscoe Joyce (gościnnie)
6.3
Idąc na południe
Goin' South
1978 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.4 1978 Roscoe Joyce (gościnnie)
5.5 1978 Roscoe Joyce (gościnnie)
10.0 1976 Roscoe Joyce (gościnnie)
8.7
Lot nad kukułczym gniazdem
One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975 Roscoe Joyce (gościnnie)
7.0 1975 Roscoe Joyce (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Christopher Lloyd filmy Christopher Lloyd najlepsze filmy Christopher Lloyd zdjęcia Christopher Lloyd galeria Christopher Lloyd biografia Christopher Lloyd nominacje Christopher Lloyd nagrody i wyróżnienia Christopher Lloyd filmografia Christopher Lloyd aktor Christopher Lloyd scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.