Robert Loggia
Data urodzenia: 1930-01-03
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Marjorie Sloan (od 1954, rozwód), 3 dzieci: Tracey, Kristina i John; 2. Audrey O'Brien (od 27.12.1982), córka Marjorie

Biografia:
Wybitny amerykański aktor charakterystyczny pochodzenia włoskiego. Ukończył Actors Studio oraz dziennikarstwo na Uniwersytecie w Missouri. Od lat 50. zagrał ponad sto ról w filmach telewizyjnych i kinowych. Wciela się zazwyczaj w postaci obdarzone autorytetem i władzą. Na swoim koncie ma role w takich filmach, jak. "Honor Prizzich" Johna Hustona z 1985 r., "Big" ("Duży") z Tomem Hanksem z 1988 r. (reż. Penny Marshall), "Dzień Niepodległości" (1996) oraz "Zagubiona autostrada" Davida Lyncha z 1997 r. Za rolę detektywa - Sama Ransoma w filmie "Wyszczerbione ostrze" ("The Jagged Edge"), wyreżyserowanym przez Richarda Marquanda, Robert Loggia został nominowany w 1985 r. do Oscara w kategorii najlepszej roli drugoplanowej.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.3
Magnum (1980)
Magnum, P.I.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Louie Flynn (gościnnie)
0.0 2011 Louie Flynn (gościnnie)
0.0 2011 Louie Flynn (gościnnie)
1.0 2010 Louie Flynn (gościnnie)
0.0 2010 Louie Flynn (gościnnie)
7.0 2009 Louie Flynn (gościnnie)
7.9
Sędziowie z Queens
Queens Supreme
2003 Louie Flynn (gościnnie)
7.5 2002 Louie Flynn (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Louie Flynn (gościnnie)
6.8
Wróć do mnie
Return to Me
2000 Louie Flynn (gościnnie)
7.6
Zwariowany świat Malcolma
Malcolm in the Middle
2000 Louie Flynn (gościnnie)
5.5
Wielki powrót
Suburbans, The
1999 Louie Flynn (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Feech La Manna (gościnnie)
7.2 1998 Louie Flynn (gościnnie)
6.6
Dharma i Greg
Dharma & Greg
1997 Louie Flynn (gościnnie)
6.8
Zimnokrwisty
Coldblooded
1995 Louie Flynn (gościnnie)
3.8
Zemsta gangstera
Man with a Gun
1995 Louie Flynn (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Louie Flynn (gościnnie)
6.4
Kocham kłopoty
I Love Trouble
1994 Louie Flynn (gościnnie)
6.3 1994 Louie Flynn (gościnnie)
7.5
Galeria obrazów
Picture Windows
1994 Louie Flynn (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Louie Flynn (gościnnie)
8.0
Dzikie palmy
Wild Palms
1993 Louie Flynn (gościnnie)
6.8 1993 Louie Flynn (gościnnie)
6.8
Krwawa Maria
Innocent Blood
1992 Louie Flynn (gościnnie)
3.2 1992 Louie Flynn (gościnnie)
0.0 1991 Louie Flynn (gościnnie)
7.7
Triumf ducha
Triumph of the Spirit
1989 Louie Flynn (gościnnie)
7.7 1989 Louie Flynn (gościnnie)
6.8
Duży
Big
1988 Louie Flynn (gościnnie)
8.7 1988 Louie Flynn (gościnnie)
6.5
Szaleńczy pościg
Hot Pursuit
1987 Louie Flynn (gościnnie)
7.2
Ponad szczytem
Over the Top
1987 Louie Flynn (gościnnie)
6.7
Honor Prizzich
Prizzi's Honor
1985 Louie Flynn (gościnnie)
8.1 1985 Louie Flynn (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Louie Flynn (gościnnie)
8.0 1983 Louie Flynn (gościnnie)
7.0 1982 Louie Flynn (gościnnie)
6.9 1981 Louie Flynn (gościnnie)
7.6 1981 Louie Flynn (gościnnie)
6.8 1981 Louie Flynn (gościnnie)
7.3
Magnum
Magnum, P.I.
1980 Louie Flynn (gościnnie)
7.2 1979 Louie Flynn (gościnnie)
7.3
Zemsta Różowej Pantery
Revenge of the Pink Panther
1978 Louie Flynn (gościnnie)
7.5
Kaz
1978 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1978 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1978 Louie Flynn (gościnnie)
6.2 1978 Louie Flynn (gościnnie)
7.2 1978 Louie Flynn (gościnnie)
5.5
Pierwsza miłość
First Love
1977 Louie Flynn (gościnnie)
9.0 1976 Louie Flynn (gościnnie)
7.1 1976 Louie Flynn (gościnnie)
7.1
Aniołki Charliego
Charlie's Angels
1976 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1975 Louie Flynn (gościnnie)
6.1 1975 Louie Flynn (gościnnie)
7.2
Starsky i Hutch
Starsky & Hutch
1975 Louie Flynn (gościnnie)
7.5 1975 Louie Flynn (gościnnie)
8.1 1974 Louie Flynn (gościnnie)
6.8 1974 Louie Flynn (gościnnie)
7.3
Domek na prerii
Little House on the Prairie
1974 Louie Flynn (gościnnie)
7.3 1973 Louie Flynn (gościnnie)
6.5 1969 Louie Flynn (gościnnie)
8.2 1968 Louie Flynn (gościnnie)
6.4 1968 Louie Flynn (gościnnie)
7.7 1968 Louie Flynn (gościnnie)
6.0 1967 Louie Flynn (gościnnie)
7.2 1967 Louie Flynn (gościnnie)
7.7 1966 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1966 Louie Flynn (gościnnie)
0.0 1965 Louie Flynn (gościnnie)
7.0 1965 Louie Flynn (gościnnie)
8.2 1965 Louie Flynn (gościnnie)
8.4 1965 Louie Flynn (gościnnie)
4.7 1964 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1963 Louie Flynn (gościnnie)
6.0 1962 Louie Flynn (gościnnie)
8.5 1962 Louie Flynn (gościnnie)
8.5
Spotkanie z Alfredem Hitchcockiem
Alfred Hitchcock Hour, The
1962 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1961 Louie Flynn (gościnnie)
6.0 1961 Louie Flynn (gościnnie)
7.0 1961 Louie Flynn (gościnnie)
6.0 1961 Louie Flynn (gościnnie)
6.6 1960 Louie Flynn (gościnnie)
7.8 1959 Louie Flynn (gościnnie)
8.3
Nietykalni
Untouchables, The
1959 Louie Flynn (gościnnie)
7.0 1958 Louie Flynn (gościnnie)
8.5 1958 Louie Flynn (gościnnie)
6.0 1957 Louie Flynn (gościnnie)
8.5 1957 Louie Flynn (gościnnie)
5.6 1956 Louie Flynn (gościnnie)
7.4 1955 Louie Flynn (gościnnie)
8.3
Alfred Hitchcock Przedstawia
Alfred Hitchcock Presents
1955 Louie Flynn (gościnnie)
10.0 1954 Louie Flynn (gościnnie)
8.7 1954 Louie Flynn (gościnnie)
6.0 1948 Louie Flynn (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Robert Loggia filmy Robert Loggia najlepsze filmy Robert Loggia zdjęcia Robert Loggia galeria Robert Loggia biografia Robert Loggia nominacje Robert Loggia nagrody i wyróżnienia Robert Loggia filmografia Robert Loggia aktor Robert Loggia reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.