Harold Perrineau
Data urodzenia: 1963-08-07
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Brittany Perrineau (od 27.08.2002), 2 córki: Aurora Robinson i Wynter Aria (ur. 07.05.2008)

Biografia:
Harold Perrineau Jr., a właściwie Harold Williams, urodził się 7 sierpnia 1968 roku w Nowym Jorku na Brooklynie. Harold jest amerykańskim aktorem, najbardziej znanym z roli Linka w kultowej już serii filmów i gier komputerowych "Matrix". Wystąpił także w takich filmach jak: "Kobieta na topie", "Drużba", "Burza", "Lekcja przetrwania", "Romeo i Julia", "Krew i wino", "Dym", "Król Nowego Jorku", czy "Sława". Ogromną popularność zdobył również wcielając się w postać Michaela Dawsona w dwóch pierwszych sezonach hitowego serialu "Lost - Zagubieni". Jego bohater pojawił się jeszcze w pierwszym odcinku 3 sezonu serialu, a potem zniknął z ekranu. Prywatnie aktor ma żonę, aktorkę i modelkę Brittany Perrineau (ślub odbył się 27 sierpnia 2002 roku), z którą ma córkę Aurorę Robinson Perrineau.
7.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Michael Dawson
0.0 2011 Michael Dawson
6.3
Bóg zemsty
Seeking Justice
2011 Michael Dawson
0.0 2010 Michael Dawson
7.7
Komisariat drugi
Unusuals, The
2009 Michael Dawson
8.0 2007 Michael Dawson
7.5
Zagubieni
Lost
2004 Michael Dawson
7.3 2004 Reggie Tifford (gościnnie)
7.3
Matrix Reaktywacja
Matrix Reloaded, The
2003 Michael Dawson
7.7
Trup jak ja
Dead Like Me
2003 Michael Dawson
6.3
Kobieta na topie
Woman on Top
2000 Michael Dawson
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Wielebny Rhodes (gościnnie)
7.2
Lulu na moście
Lulu on the Bridge
1998 Michael Dawson
7.3
Lekcja przetrwania
Edge, The
1997 Michael Dawson
8.2
Oz
1997 Michael Dawson
8.2
Oz
1997 Michael Dawson
6.0
Krew i wino
Blood and Wine
1996 Michael Dawson
8.0
Dym
Smoke
1995 Michael Dawson
7.5 1995 Michael Dawson
6.2
Zagadki Cosby'ego
Cosby Mysteries, The
1994 Michael Dawson
8.3 1992 Michael Dawson
8.3 1991 Michael Dawson
7.1
Król Nowego Jorku
King of New York
1990 Michael Dawson
7.5
Bill Cosby Show
Cosby Show, The
1984 Michael Dawson
8.3 1982 Michael Dawson

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Harold Perrineau filmy Harold Perrineau najlepsze filmy Harold Perrineau zdjęcia Harold Perrineau galeria Harold Perrineau biografia Harold Perrineau nominacje Harold Perrineau nagrody i wyróżnienia Harold Perrineau filmografia Harold Perrineau aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.