Artur Barciś
Data urodzenia: 1956-08-12
Miejsce urodzenia: Kokawa, Polska
Stan cywilny: żona Beata Dorota, syn Franciszek

Biografia:
Absolwent Wydziału Aktorskiego łódzkiej PWSFTviT, którą ukończył w 1979 r. Przed kamerami zadebiutował w roku 1978 niewielką rólką w obrazie pt. "Do krwi ostatniej". Największą popularność zyskał w latach 80., wtedy też zagrał swoje najważniejsze role. Barciś jest aktorem warszawskich teatrów. W latach 1979 - 1981 występował w teatrze Na Targówku, w latach 1982 - 1984 na deskach Teatru Narodowego, a od 1984 r. jest związany z Teatrem Ateneum. Barciś to aktor wszechstronny. Tworzy doskonałe kreacje w dramatach, ale sprawdza się również w komediach, czego dowodem jest jego rola w popularnym serialu "Miodowe lata". 
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.7 2009 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.6 2009 Tadeusz Norek (gościnnie)
4.5 2007 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.6 2005 Tadeusz Norek (gościnnie)
8.2 2005 Bezdomny Zenon Lebioda (gościnnie)
4.4 2004 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.9 2004 Tadeusz Norek (gościnnie)
4.7 2002 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.2 2002 Tadeusz Norek (gościnnie)
3.5 1999 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.7 1999 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.0 1998 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.8 1996 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.4 1995 Tadeusz Norek (gościnnie)
4.9 1995 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.4 1993 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.8 1993 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.4 1993 Tadeusz Norek (gościnnie)
9.1 1993 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.0
Złoto Alaski
Goldbrush in Alaska
1993 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.1 1992 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.4 1992 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.6 1992 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.8 1991 Tadeusz Norek (gościnnie)
9.3
Powodzenia, żołnierzyku
Bonne Chance Frenchie
1991 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.8 1990 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.0 1990 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.4 1989 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.3 1989 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.7
Drużyna RR
Chip 'n Dale Rescue Rangers
1989 Tadeusz Norek (gościnnie)
8.1 1988 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.6 1988 Tadeusz Norek (gościnnie)
8.0 1988 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.6 1988 Tadeusz Norek (gościnnie)
8.1 1987 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.3 1987 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.7 1987 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.7
Kacze opowieści
DuckTales
1987 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.9
Kołysanka
Lullaby, A (aka Lullabye, The)
1986 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.1 1986 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.4 1986 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.7 1986 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.7 1984 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.9 1984 Tadeusz Norek (gościnnie)
6.4 1984 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.4 1984 Tadeusz Norek (gościnnie)
8.0 1983 Tadeusz Norek (gościnnie)
8.3 1982 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.8 1982 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.6 1981 Tadeusz Norek (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Tadeusz Norek (gościnnie)
5.2 1979 Tadeusz Norek (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Artur Barciś filmy Artur Barciś najlepsze filmy Artur Barciś zdjęcia Artur Barciś galeria Artur Barciś biografia Artur Barciś nominacje Artur Barciś nagrody i wyróżnienia Artur Barciś filmografia Artur Barciś aktor Artur Barciś reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.