Tomasz Lengren
Data urodzenia: 1945-03-07
Miejsce urodzenia: 2008-07-09
Stan cywilny: Lublin, Polska

Biografia:
Tomasz Lengren urodził się 7 marca 1945 roku w Lublinie. Jest synem grafika Zbigniewa Lengrena. W 1972 roku ukończył architekturę wnętrz na ASP w Warszawie, a w 1976 reżyserię w PWSFTViT w Łodzi. Jest reżyserem filmowym i telewizyjnym oraz aktorem i wykładowcą. Zagrał w wielu filmach, m.in. w "Sztosie" i "Zróbmy sobie wnuka".
6.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.7 2007 Prezes 60-latek (gościnnie)
5.4 2006 Błażej Koniczek, prezes agencji reklamowej (gościnnie)
6.9 2004 Pawlik (gościnnie)
6.8 1999 Burdyłowicz
5.3 1999 Adamczyk(gościnnie)
6.1 1997 Wiesio Ślaski, przyszły senator
7.2 1997 Kochanek matki Beaty
7.3 1989 SB-ek przesłuchujący Małeckiego
7.1 1987 Kwapiński
7.1 1986
4.4 1984 Znajomy Jula spotkany na schodach Starego Miasta(niewymieniony w czołówce)
8.2 1982 Kazimierz Olcha
6.6 1979 Jerzy "Olej" Olejniczak
6.8 1977 Trener drużyny piłkarskiej (gościnnie)
7.3 1975 Majster w fabryce Kesslera (nie występuje w czołówce
7.7 1974 Majster Kesslera
7.7 1970 Uczestnik rejsu(niewymieniony w czołówce)
6.7 1969 Bywalec klubu
8.1 1957 Harcerz (nowela "Scherzo Alla Polacca")(niewymieniony w czołówce)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Tomasz Lengren filmy Tomasz Lengren najlepsze filmy Tomasz Lengren zdjęcia Tomasz Lengren galeria Tomasz Lengren biografia Tomasz Lengren nominacje Tomasz Lengren nagrody i wyróżnienia Tomasz Lengren filmografia Tomasz Lengren aktor Tomasz Lengren reżyser Tomasz Lengren scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.