Kinga Preis
Data urodzenia: 1971-08-31
Miejsce urodzenia: Wrocław, Polska
Stan cywilny: mąż Piotr Borowiec, syn Antoni

Biografia:
W 1996 roku ukończyła wrocławską PWST. Jest aktorką Teatru Polskiego we Wrocławiu. Za swe teatralne wystąpienia zyskała wiele nagród. W 2001 roku czytelnicy miesięcznika Film przyznali jej Złotą ?Kaczkę dla najlepszej aktorki roku. Za rolę w "Poniedziałku" i w "Ciszy" przyznano jej nagrody na festiwalu w Gdyni.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Wanda Socha
6.8 2011 Wanda Socha
6.8 2011 Wanda Socha
7.9
W ciemności
In Darkness
2011 Wanda Socha
7.1 2010 Wanda Socha
7.4 2009 Wanda Socha
6.3 2008 Wanda Socha
5.6 2007 Wanda Socha
4.5 2006 Wanda Socha
5.0 2005 Wanda Socha
6.9 2004 Wanda Socha
6.7 2003 Wanda Socha
6.8 2000 Wanda Socha
6.4 2000 Wanda Socha
6.4 2000 Wanda Socha
6.5 1998 Wanda Socha
6.9 1997 Wanda Socha

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Kinga Preis filmy Kinga Preis najlepsze filmy Kinga Preis zdjęcia Kinga Preis galeria Kinga Preis biografia Kinga Preis nominacje Kinga Preis nagrody i wyróżnienia Kinga Preis filmografia Kinga Preis aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.