Melanie Lynskey
Data urodzenia: 1977-05-16
Miejsce urodzenia: New Plymouth, Nowa Zelandia
Stan cywilny: mąż Jimmi Simpson (od 14.04.2007)

Biografia:
Melanie Lynskey urodziła się w Nowej Zelandii 16 maja 1977 roku. Wychowywała się z trójką młodszych braci i jedną młodszą siostrą. W 1993r. Melanie dostała propozycję zagrania nastolatki, morderczyni w "Heavenly Creatures" (Niebiańskie stworzenia) u boku Kate Winslet. "Heavenly Creatures" został dobrze przyjęty przez krytyków i publiczność. Nawet sama Lynskey została nominowana do nagrody New Zealand Film and TV Awards, jako najlepsza aktorka i wygrała ją. Po tym wielkim sukcesie, aktorka wróciła do Nowej Zelandii i przez 18 miesięcy studiowała na Uniwersytecie Victoria. Później Melanie dostała list od Mark'a Tapio Kines'a, który przeczytał o niej w internecie, zaproponował jej rolę w "Foreign Correspondents", zgodziła się. Następnie aktorka zagrała w "Ever After" u boku Drew Barrymore. Dalsza kariera Melanie potoczyła sie już szybko, zagrała m.in. w " Dziewczyna z Alabamy" gdzie partnerowała Reese Witherspoon, a także w horrorze pt. "Czerwona Róża". W 2007r. Lynskey wyszła za Jimmiego Simpsona. Na chwilę obecną aktorka pracuje nad nowymi projektami, " Comanche Moon" i "The Informant".
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Natalie Tavares (gościnnie)
6.4
Przyjaciel do końca świata
Seeking a Friend for the End of the World
2012 Karen
0.0 2011 Natalie Tavares (gościnnie)
6.8 2011 Natalie Tavares (gościnnie)
0.0 2011 Natalie Tavares (gościnnie)
0.0 2011 Natalie Tavares (gościnnie)
4.5 2010 Natalie Tavares (gościnnie)
7.2
Gliniarz z Memphis
Memphis Beat
2010 Natalie Tavares (gościnnie)
6.0
Intrygant
Informant!, The
2009 Natalie Tavares (gościnnie)
6.4
Co w trawce piszczy?
Leaves of Grass
2009 Natalie Tavares (gościnnie)
6.9
Para na życie
Away We Go
2009 Natalie Tavares (gościnnie)
7.0
Czas Komanczów
Comanche Moon
2008 Natalie Tavares (gościnnie)
7.8 2007 Natalie Tavares (gościnnie)
7.9
Świry
Psych
2006 Natalie Tavares (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Natalie Tavares (gościnnie)
8.0
Słowo na L
L Word, The
2004 Natalie Tavares (gościnnie)
7.5
Dwóch i pół
Two and a Half Men
2003 Rose
7.4
Czerwona róża
Rose Red
2002 Natalie Tavares (gościnnie)
8.2
Świat gliniarzy
Shield, The
2002 Natalie Tavares (gościnnie)
7.4 1998 Natalie Tavares (gościnnie)
7.0
Przerażacze
Frighteners, The
1996 Natalie Tavares (gościnnie)
7.5
Niebiańskie stworzenia
Heavenly Creatures
1994 Natalie Tavares (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Melanie Lynskey filmy Melanie Lynskey najlepsze filmy Melanie Lynskey zdjęcia Melanie Lynskey galeria Melanie Lynskey biografia Melanie Lynskey nominacje Melanie Lynskey nagrody i wyróżnienia Melanie Lynskey filmografia Melanie Lynskey aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.