Anjelica Huston
Data urodzenia: 1951-07-08
Miejsce urodzenia: Santa Monica, Kalifornia, USA
Stan cywilny: mąż Robert Graham Jr. (23.05.1992 - 27.12.2008, jego śmierć)

Biografia:
Jest córką słynnego reżysera Johna Hustona. W dzieciństwie pojawiła się w dwóch filmach swojego ojca "Sinful Davey" i "A Walk with Love and Death". Kiedy Anjelica miała 18 lat w wypadku samochodowym zginęła jej matka. Przyszła aktorka przeprowadziła się do Nowego Jorku i tam w krótkim czasie zrobiła karierę jako modelka. Poznała wtedy swojego długoletniego partnera życiowego Jacka Nicholsona. Para ta wystąpiła wspólnie w filmie, który przyniósł Anjelice Oscara i popularność: "Honor Prizzich". W 1987 r. wystąpiła w ostatnim obrazie wyreżyserowanym przez swojego ojca "The Dead". W 1990 r. po 17. latach wspólnego życia rozstała się z Nicholsonem. Na szczęście nie zaszkodziło to jej karierze i już rok później uraczyła widzów jedną z najlepszych swoich kreacji w filmie "Rodzina Addamsów". W 1992 r. Anjelica Huston wyszła za mąż za słynnego rzeźbiarza Roberta Grahama. W 1996 r. aktorka zadebiutowała po drugiej stronie kamery reżyserując film będący ekranizacją powieści Dorthy Allison "Bastard Out of Carolina".
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Annie Auklet
6.8 2012 Królowa Clarion (głos)
9.0
M
2011 Annie Auklet
0.0 2011 Annie Auklet
6.0 2011 Annie Auklet
5.5 2011 Annie Auklet
5.9
Wielki rok
Big Year, The
2011 Annie Auklet
7.5 2005 Annie Auklet
5.5 2000 Annie Auklet
5.5 2000 Annie Auklet
7.4 1998 Annie Auklet
6.4 1997 Annie Auklet
7.9
Tajemnica morderstwa na Manhattanie
Manhattan Murder Mystery
1993 Annie Auklet
6.6
Wiedźmy
Witches, The
1990 Annie Auklet
8.8
Na południe od Brazos
Lonesome Dove
1989 Annie Auklet
6.4
Pan North
Mr. North
1988 Annie Auklet
7.2
Kamienne ogrody
Gardens of Stone
1987 Annie Auklet
10.0 1986 Annie Auklet
6.7
Honor Prizzich
Prizzi's Honor
1985 Annie Auklet
7.4
Oto Spinal Tap
This Is Spinal Tap
1984 Annie Auklet
0.0 1984 Annie Auklet
9.3 1982 Annie Auklet
7.4
Listonosz zawsze dzwoni dwa razy
Postman Always Rings Twice, The
1981 Annie Auklet
5.5 1977 Annie Auklet
6.6
Ostatni z wielkich
Last Tycoon, The
1976 Annie Auklet
6.4
Szkarłatny pirat
Swashbuckler
1976 Annie Auklet
7.0 1976 Annie Auklet
8.7
Lot nad kukułczym gniazdem
One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975 Annie Auklet
8.5
Zbereźnik
Sinful Davey
1969 Annie Auklet

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Anjelica Huston filmy Anjelica Huston najlepsze filmy Anjelica Huston zdjęcia Anjelica Huston galeria Anjelica Huston biografia Anjelica Huston nominacje Anjelica Huston nagrody i wyróżnienia Anjelica Huston filmografia Anjelica Huston aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.