Robert Wagner
Data urodzenia: 1930-02-10
Miejsce urodzenia: Detroit, Michigan, USA
Stan cywilny: czterokrotnie żonaty: 1. Natalie Wood (28.12.1957 - 27.04.1962, rozwód); 2. Marion Marshall (22.07.1963 - 1970), córka Katie (ur. 11.05.1964); 3. ponownie Natalie Wood (16.07.1972 - 29.11.1981, jej śmierć), córka Courtney (ur. 09.03.1

Biografia:
Robert John Wagner urodził się w bogatej rodzinie - jako syn jednego z dyrektorów stalowni w Detroit, w stanie Michigan. Spodziewano się po nim kariery filmowej. Legenda głosi, że odkryty został na polu golfowym przez samego Clarka Gable'a, który namówił go do spróbowania swoich sił w zawodzie aktora. W pierwszym okresie związków z kinem pracował jako statysta. Potem gdy wytwórnia filmowa 20th Century Fox chciała sprawdzić na zdjęciach próbnych jakąś nową kandydatkę, był "używany" jako jej partner, gdy właśnie udało mu się zdobyć skromny kontrakt na rolę. Zadebiutował w ponurym filmie wojennym o piechocie morskiej "Halls of Montezuma"
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 (głos) (on sam) (gościnnie)
0.0 2011 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.3
Aniołki Charliego
Charlie's Angels
2011 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.5 2010 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.6 2009 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0
Orły z Bostonu
Boston Legal
2004 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4 2003 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.5
Dwóch i pół
Two and a Half Men
2003 Teddy (gościnnie)
7.8
Agenci NCIS
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.6
Wariatka z Alabamy
Crazy in Alabama
1999 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.4
Droga do Santiago
Camino de Santiago
1999 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.0
Dzikie żądze
Wild Things
1998 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.0
Północ - Południe III
Heaven & Hell: North & South, Book III
1994 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.8
Smok: historia Bruce'a Lee
Dragon: The Bruce Lee Story
1993 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4 1990 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4 1990 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.5
W 80 dni dookoła świata
Around the World in 80 Days
1989 (głos) (on sam) (gościnnie)
10.0 1985 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.2 1981 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.2 1980 (głos) (on sam) (gościnnie)
10.0 1978 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.5 1975 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.2
Płonący wieżowiec
Towering Inferno, The
1974 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.5 1968 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.0 1967 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.3
Ruchomy cel
Harper
1966 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.4
Różowa Pantera
Pink Panther, The
1963 (głos) (on sam) (gościnnie)
8.0 1963 (głos) (on sam) (gościnnie)
6.0 1962 (głos) (on sam) (gościnnie)
10.0 1955 (głos) (on sam) (gościnnie)
5.8 1954 (głos) (on sam) (gościnnie)
7.0 1950 (głos) (on sam) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Robert Wagner filmy Robert Wagner najlepsze filmy Robert Wagner zdjęcia Robert Wagner galeria Robert Wagner biografia Robert Wagner nominacje Robert Wagner nagrody i wyróżnienia Robert Wagner filmografia Robert Wagner aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.