Artur Żmijewski
Data urodzenia: 1966-04-10
Miejsce urodzenia: Radzymin, Polska
Stan cywilny: żona Paulina, 3 dzieci: Ewa (ur. 1993), Karol (ur. 2000) i Wiktor (ur. 2002)

Biografia:
Polski aktor. W 1990 roku ukończył PWST w Warszawie. 24 stycznia 1991 roku odbył się jego debiut teatralny. Występuje na scenach teatrów warszawskich: Współczesnego, Ateneum, obecnie pracuje w Taetrze Narodowym.
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.0 2012 Paweł
7.4
Madagaskar 3
Madagascar 3: Europe's Most Wanted
2012 Alex (polski dubbing)
5.8
Żółwik Sammy 2
Sammy's avonturen 2
2012 Bonzo (polski dubbing)
5.1 2011 Tajemniczy kurier
6.6 2010 Tadeusz Taschke, ojciec Ludwika
6.3 2008 Ksiądz Mateusz
7.9 2007 Paweł Sikora
7.4 2002 Roman Kruk, nowy współpracownik Olbrychta
6.2 2000 "Likwidator"
6.1 1999 Piotr Leja
7.0 1998 Biniek
5.4 1998 Podporucznik "Pet"
6.4 1998 Tenisita Piotr Rafalik (gościnnie)
7.4 1997 Święty Mikołaj(gościnnie)
6.3 1996 Adam, przyjaciel brata "Mata"
6.8 1996 Jerzy
6.9 1995 Marcin Borowski
6.5 1995 Czesiek
7.5 1995 Wiesiek Cyrk (gościnnie)
7.3 1994 Radosław Wolf
7.6
Psy
1992 Radosław "Elegant" Wolf
4.0
Kim był Joe Luis?
Kuka on Joe Louis?
1992 Maciek
5.8 1991 Kopyrda
6.6 1991 Ksiądz Bradecki
6.4 1991 Ksiądz Bradecki, zesłaniec na Syberii
7.8 1990 Krzysztof
6.0 1990 (niewymieniony w czołówce)
7.3 1989 Tomasz

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Artur Żmijewski filmy Artur Żmijewski najlepsze filmy Artur Żmijewski zdjęcia Artur Żmijewski galeria Artur Żmijewski biografia Artur Żmijewski nominacje Artur Żmijewski nagrody i wyróżnienia Artur Żmijewski filmografia Artur Żmijewski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.