Edyta Jungowska
Data urodzenia: 1966-02-01
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: mąż, syn Wiktor Wadas (ur. 1994)

Biografia:
Jest absolwentką PWST w Warszawie. Na swoim koncie ma takie nagrody jak: Nagroda im. Leona Schillera za rok 1996 oraz Nagroda Ewy Demarczyk i nagroda im. A. Waligórskiego w konkursie Aktorskiej Interpretacji Piosenki na XXI Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu w 2000 roku. Zadebiutowała w filmie "Ucieczka z miejsc ukochanych" w 1987 roku. Aktorka znana ostatnio szerokiej publiczności jako energiczna siostra Bożenka w serialu "Na dobre i na złe". Jest związana na stałe z "Teatrem Studio". Widzowie pamiętają ją dzięki roli prosiaczka w przedstawieniu "Kubuś P.". Występuje w wielu sztukach, m.in. Teatru Telewizji
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.8 2008 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
10.0 2008 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
3.8 2007 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.5
Ijon Tichy - gwiezdny podróżnik
Ijon Tichy: Raumpilot
2007 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.1 2006 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.6 2005 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.7
Harcerz Lazlo
Camp Lazlo
2005 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.0 2005 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.5
Anioł stróż
Man of the House
2005 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
4.8 2003 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.5
Aparatka
Braceface
2001 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
3.0 2001 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.0 2001 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.4 2000 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
3.5 1999 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
2.7 1999 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.7 1999 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.5 1999 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.4 1998 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.6 1998 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.9 1998 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.7
I pies, i wydra
PB&J Otter
1998 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.3
Atomówki
Powerpuff Girls, The
1998 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.9 1997 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
8.2 1997 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.2
Kacza paczka
Quack Pack
1996 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
5.8 1993 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.2
Rodzina Addamsów
Addams Family, The
1992 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.5 1991 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.9 1987 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.2
Wesoła siódemka
Get-Along Gang, The
1984 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
6.5 1983 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.7
Kaczor Donald przedstawia
Donald Duck Show, The
1983 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.7
Miki i Donald przedstawiają Goofy‘ego sportowca
Mickey and Donald Present Sport Goofy
1983 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
8.1
Smerfy
Smurfs
1981 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)
7.8
Tom i Jerry
Tom and Jerry
1965 Laborantka Marii (niewymieniony w czołówce)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Edyta Jungowska filmy Edyta Jungowska najlepsze filmy Edyta Jungowska zdjęcia Edyta Jungowska galeria Edyta Jungowska biografia Edyta Jungowska nominacje Edyta Jungowska nagrody i wyróżnienia Edyta Jungowska filmografia Edyta Jungowska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.