Agnieszka Wagner
Data urodzenia: 1970-12-17
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: mąż Jerzy Jurczyński, córka Helena

Biografia:
Aktorka.Jako małe dziecko występowała w zespole „Gawęda”. Od 1994 roku absolwentka Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego. Ukończyła także Europejską Akademię Filmową w Berlinie. Zaliczana do najpiękniejszych polskich aktorek. Z filmem fabularnym związana od lat 80 – tych. Zagrała w wielu filmach i serialach telewizyjnych.
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Radiolog Zofia Mędrzycka (gościnnie)
8.4 2011 Małgorzata
4.7 2009 Renata
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Anna, zmarła żona Maxa (gościnnie)
2.9 2004 Pani Roszko
6.9 2004 Karina Naimska (gościnnie)
5.9 2003 Monika
7.2 2003 Aleksandra "Aleks" Melin
5.5 2002 Poppea Sabina , żona Nerona
5.3 2001 Poppea Sabina
0.0 2001 Love
6.4 2000 Maria Kubicz (gościnnie)
6.6 1999 Polonistka Monika Masławska, korepetytorka dzieci Nowaków
5.4 1998 Synowa hrabiny
6.8 1998 Katarzyna, córka Kalinowskich
4.8
Biały Kruk
White Raven, The
1998 Zofia
8.2
Poprzez jezioro
Preku ezeroto
1997 Elena
4.4 1996 Anna
9.0
Niosą mnie konie
Nesut menya koni
1996
7.5 1995 Mama Adasia
7.2
Komisarz Rex
Kommissar Rex
1994 Irina (gościnnie)
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993 Auerlia Wiamińska
6.0
Siódme piekło
septieme enfer, Le
1991
7.8 1988 Lea Wojnarowska, członkini sekty kosturowców

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Agnieszka Wagner filmy Agnieszka Wagner najlepsze filmy Agnieszka Wagner zdjęcia Agnieszka Wagner galeria Agnieszka Wagner biografia Agnieszka Wagner nominacje Agnieszka Wagner nagrody i wyróżnienia Agnieszka Wagner filmografia Agnieszka Wagner aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.