Borys Szyc
Data urodzenia: 1978-09-04
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska

Biografia:
Borys Szyc, aktor filmowy i teatralny, urodził się 4 września 1978 roku. Swoją przygodę z aktorstwem zaczął już w wieku 9 lat, kiedy to pojawił się w filmie "Kingsajz" (Juliusza Machulskiego) przebrany za krasnoludka. Po odegraniu roli w wspólnie z przyjaciółmi przygotowanym licealnym spektaklu teatralnym (na podstawie "Serenad" Sławomira Mrożka) zdecydował poświęcić się aktorstwu. W 2001 roku ukończył Akademię Teatralną w Warszawie. W tym samym roku tytułową rolą w "Płatonowie" (Agnieszki Gilińskiej), za którą otrzymał nagrodę na XIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi, dostał angaż w warszawskim Teatrze Współczesnym. Jako student, Borys zaczął występować w telewizyjnych serialach (m.in. "Klan", "Na dobre i na złe", "Adam i Ewa") Początkowo na dużym ekranie pojawiał się jedynie w epizodycznych rolach. W 2003 roku nastąpił przełom w jego karierze, kiedy to zagrał Alberta w "Symetrii" Konrada Niewolskiego. Od tej pory zaczął grać poważne role w takich produkcjach polskiego kina, jak m.in. "Vinci", "Job, czyli ostatnia szara komórka", "Testosteron".
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.4 2013 Porucznik Stefan Grodecki
1.5 2012 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
2.8
Bitwa pod Wiedniem
11 Settembre 1683
2012 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
0.0 2011 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.6 2011 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
0.0 2011 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
0.0 2011 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
5.4 2011 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.2 2011 Jerzy Knappe
4.4 2010 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.2 2010 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
5.4 2009 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.1 2009 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.8 2009 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.6 2009 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.4 2009 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.2 2008 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.8 2007 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.7 2007 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.9 2006 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
4.4 2005 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
8.8
Auschwitz. Naziści i "ostateczne rozwiązanie"
Auschwitz: The Nazis and the 'Final Solution'
2005 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.9 2004 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.1 2004 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.6 2003 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.7 2003 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.1 2003 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.6 2003 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.2 2002 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.4 2002 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.1 2002 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
5.8 2002 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.2 2002 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
5.6 2001 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.7
Boże skrawki
Edges of the Lord
2001 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.3 2001 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
4.2 2000 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
6.5 1999 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.0 1998 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.7
Dragon Ball Z: Atak Smoka
Dragon Ball Z 13: Ryûken bakuhatsu!! Gokû ga yaraneba dare ga yaru
1995 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
7.6
Dragon Ball Z: Fuzja
Doragon bôru Z 12: Fukkatsu no fyushon!! Gokû to Bejîta
1995 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski
8.0 1983 Hetman wielki koronny Mikołaj Adam Sieniawski

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Borys Szyc filmy Borys Szyc najlepsze filmy Borys Szyc zdjęcia Borys Szyc galeria Borys Szyc biografia Borys Szyc nominacje Borys Szyc nagrody i wyróżnienia Borys Szyc filmografia Borys Szyc aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.