Bradley James
Data urodzenia: 1983-10-11
Miejsce urodzenia: Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Bradley James przyszedł na świat 11 października 1984 roku w hrabstwie Devon w Anglii. Głównie znany z roli księcia Artura w serialu fantasy "Merlin". Będąc dzieckiem chciał zostać zawodowym piłkarzem lub aktorem. Uczęszczał przez 3 lata do Drama Centre London razem z aktorem Santiago Cabrera ("Heroes"), który także gościnnie pojawił się w "Merlinie" jako Lancelot. James szkolenie w Drama Center ukończył w 2007 roku. Bradley zadebiutował na szklanym ekranie w roku 2008 w brytyjskim serialu kryminalnym "Lewis" jako Jack Roth. Następnie zagrał postać Bena Davies'a w dramacie stacji BBC Three pt: "Dis/Connected". Przełomem w jego karierze okazała się wspomniana wcześniej rola księcia Artura, którą przyjął w 2008 roku. W pełnym przygód serialu występuje u boku takich aktorów jak: Colin Morgan, Anthony Head ("Buffy: Postrach wampirów") czy Richard Wilson. Serial o losach Merlina i Artura odniósł spory sukces i ma powrócić na ekrany telewizorów we wrześniu 2009 roku. Młody aktor pojawił się również w krótkometrażowym dramacie, romansie zatytułowanym "Portobello 196" w 2009 roku.
9.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.4 2011 Artur
7.3 2009 Artur
9.2 2009 Artur
7.3
Mój śmiertelny wróg
My Own Worst Enemy
2008 Artur
7.5 2008 Artur
6.8 2007 Artur
7.0
Specjalistki
Hot Properties
2005 Artur
8.0
Bez skazy
Nip/Tuck
2003 Artur
7.5 2002 Strażnik więzienny (gościnnie)
7.3 2002 C.O. Rafferty (gościnnie)
8.5
Detektywi na tropie
Michael Richards Show, The
2000 Artur
10.0 2000 Artur
7.5
Akcja!
Action
1999 Artur
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Artur
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Artur
7.5
Paragraf 187
One Eight Seven
1997 Artur
10.0 1997 Artur
7.1
Siódme niebo
7th Heaven
1996 Artur

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bradley James filmy Bradley James najlepsze filmy Bradley James zdjęcia Bradley James galeria Bradley James biografia Bradley James nominacje Bradley James nagrody i wyróżnienia Bradley James filmografia Bradley James aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.