Antonina Girycz
Data urodzenia: 1939-02-20
Miejsce urodzenia: Berdyczów, Polska

Biografia:
Aktorka, w 1959 obroniła dyplom w Studio Dramatycznym we Wrocławiu, w tym samym roku debiutowała w teatrze. W latach 1959-60 występowala w Teatrach Dramatycznych we Wrocławiu, w latach 1960-61 w Teatrze im. Bogusławskiego w Kaliszu. W latach 1961-64 była aktorką Teatru Lubuskiego w Zielonej Górze, w latach 1964-67 Teatrzu Polskiego we Wrocławiu. Obecnie (od 1967) występuje w Teatrze Współczesnym w Warszawie. W 1962 otrzymała nagrodę za rolę Magdy w "Kondukcie" Drozdowskiego w Teatrze Ziemi Lubuskiej na II Kaliskich Spotkaniach Teatralnych.
6.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.3 2012 Wiedźma (polski dubbing)
7.3 2011 Ciotka Teresa (gościnnie)
7.6 2010 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
5.2 2009 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
5.1 2008 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.1 2008 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.5 2007 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.2
Przygody Sary Jane
Sarah Jane Adventures, The
2007 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.5 2007 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
5.7 2004 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.2
Nieidealna
Unfabulous
2004 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.6 2000 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.8
Królowie i królowe
Rois et Les Reines, Les
2000 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.3
Chojrak - tchórzliwy pies
Courage, the Cowardly Dog
1999 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.6 1999 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.7
Pippi
Pippi Longstocking
1998 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
10.0 1998 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.4 1997 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
8.6 1997 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.5 1997 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.7 1996 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.2 1996 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.5 1994 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
5.8 1993 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.7 1993 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
8.8
Świat królika Piotrusia i jego przyjaciół
World of Peter Rabbit and Friends, The
1992 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
9.0 1992 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.3 1991 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.9 1990 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.3 1989 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.5 1988 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.5 1988 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
8.2 1987 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.7 1987 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.3 1987 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.7 1986 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
8.2 1982 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.8 1980 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.4 1979 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.3 1977 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.8 1976 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
7.4 1974 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.7 1969 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)
6.3 1965 Zofia Nowak, matka Piotra (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Antonina Girycz filmy Antonina Girycz najlepsze filmy Antonina Girycz zdjęcia Antonina Girycz galeria Antonina Girycz biografia Antonina Girycz nominacje Antonina Girycz nagrody i wyróżnienia Antonina Girycz filmografia Antonina Girycz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.