Mirosław Konarowski
Data urodzenia: 1952-11-12
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: żona Joanna Szczepkowska (od 1979, rozwód), 2 córki: Maria (ur. 1980) i Hanna (ur. 1983)

Biografia:
Aktor scen warszawskich, m. in. Teatru Polskiego. Następnie występował w Teatrze Nowym w Poznaniu. Obecnie aktor Teatru Narodowego w Warszawie. Największą popularność przyniósł mu udział w dwóch filmach Jana Batorego: "Jezioro osobliwosci" [1972] i "Con Amore" [1975] oraz rola Tadeusza Zawadzkiego "Zośki" w filmie Jana Łomnickiego "Akcja pod Arsenałem".
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Piotr
5.6 2009 Lekarz (gościnnie)
4.5 2006 Filipowicz (gościnnie)
6.5 2006 Falski (gościnnie)
8.8
Auschwitz. Naziści i "ostateczne rozwiązanie"
Auschwitz: The Nazis and the 'Final Solution'
2005 (gościnnie)
3.6 2005 Henryk Lewicki, współpracownik Horoszewicza
7.4 2002 Kurator sądowy (gościnnie)
6.1 2002 Psi psycholog (gościnnie)
6.7
Cyberłowcy
Cyberchase
2002 (polski dubbing)
5.8 2001 Krawczuk, neurochirurg leczący Marysię
6.7 2000 (polski dubbing)
7.1
Eerie, Indiana: Inny Wymiar
Eerie, Indiana: The Other Dimension
1998 (polski dubbing)
7.2
Farma pełna strachów
Monster Farm
1998 (polski dubbing)
6.5
Myszorki na prerii
Little Mouse on the Prairie
1997 (polski dubbing)
5.4 1994 Karl Ziktor (polski dubbing)
9.3
Powodzenia, żołnierzyku
Bonne Chance Frenchie
1991 Schlegel
6.0 1990 książę Eugeniusz
7.4 1989 Michał Walewski
6.0 1988
6.8
Szczeniak zwany Scooby Doo
Pup Named Scooby-Doo, A
1988 (polski dubbing)
6.0 1987 Karol Romański
7.3 1987 Odo Sędzimirski, bratanek sędziny
6.3 1986 Michał
5.6 1986
7.1
Łebski Harry
Heathcliff & the Catillac Cats
1984 (polski dubbing)
7.8
Dom
1980 Jerzy Korn
7.5 1978 Żołnierz na dworcu
7.3 1977 Tadeusz Zawadzki, "Zośka"
6.9 1972 Michał

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Mirosław Konarowski filmy Mirosław Konarowski najlepsze filmy Mirosław Konarowski zdjęcia Mirosław Konarowski galeria Mirosław Konarowski biografia Mirosław Konarowski nominacje Mirosław Konarowski nagrody i wyróżnienia Mirosław Konarowski filmografia Mirosław Konarowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.