Colin Farrell
Data urodzenia: 1976-05-31
Miejsce urodzenia: Dublin, Irlandia
Stan cywilny: żona Amelia Warner (17.07.2001 - 01.10.2001, rozwód)

Biografia:
Jak każdy mały chłopiec, marzył kiedyś o karierze futbolisty. Potem jednak zakochał się w starych,czarno-białych filmach i został aktorem. Zagrał w kilku mniejszych produkcjach, by odnieść sukces w " Wojnie Harta". Film przyniósł mu światowy rozgłos i propozycję pracy od samego Stevena Spielberga. Z planu filmu "Raport mniejszości" Col urwał się na kilka dni na słoneczne Hawaje i ożenił z ukochaną Amelią Warner.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Billy Callahan (gościnnie)
6.3
Pamięć absolutna
Total Recall
2012 Douglas Quaid / Hauser
10.0
Siedmiu psychopatów
Seven Psychopaths
2012 Marty
7.3
Szefowie wrogowie
Horrible Bosses
2011 Billy Callahan (gościnnie)
5.7
Postrach nocy
Fright Night
2011 Billy Callahan (gościnnie)
7.4
Niepokonani
Way Back, The
2010 Billy Callahan (gościnnie)
6.4
Londyński bulwar
London Boulevard
2010 Billy Callahan (gościnnie)
6.8
Selekcja
Triage
2009 Billy Callahan (gościnnie)
6.0 2009 Billy Callahan (gościnnie)
7.2
Szalone serce
Crazy Heart
2009 Billy Callahan (gościnnie)
7.5 2007 Billy Callahan (gościnnie)
7.6 2001 Billy Callahan (gościnnie)
7.1
Przyzwoity przestępca
Ordinary Decent Criminal
2000 Billy Callahan (gościnnie)
6.2
Miłość w XXI wieku
Love in the 21st Century
1999 Billy Callahan (gościnnie)
7.9
Wszystko przez tancerza
Falling for a Dancer
1998 Billy Callahan (gościnnie)
9.1 1997 Billy Callahan (gościnnie)
7.9
Morderstwa w Midsomer
Midsomer Murders
1997 Billy Callahan (gościnnie)
7.7 1996 Billy Callahan (gościnnie)
8.1 1996 Billy Callahan (gościnnie)
5.0 1994 Billy Callahan (gościnnie)
8.0 1994 Billy Callahan (gościnnie)
6.8 1992 Billy Callahan (gościnnie)
8.3 1992 Billy Callahan (gościnnie)
9.0 1990 Billy Callahan (gościnnie)
7.0 1986 Billy Callahan (gościnnie)
7.9 1986 Billy Callahan (gościnnie)
7.6 1984 Billy Callahan (gościnnie)
7.5 1982 Billy Callahan (gościnnie)
0.0 1981 Billy Callahan (gościnnie)
0.0 1981 Billy Callahan (gościnnie)
1.0 1980 Billy Callahan (gościnnie)
8.0 1979 Billy Callahan (gościnnie)
7.6
O jeden most za daleko
Bridge Too Far, A
1977 Billy Callahan (gościnnie)
0.0 1975 Billy Callahan (gościnnie)
7.0
Odsiadka
Porridge
1973 Billy Callahan (gościnnie)
7.6 1970 Billy Callahan (gościnnie)
5.5
Oh! Co za urocza wojenka
Oh! What a Lovely War
1969 Billy Callahan (gościnnie)
0.0 1969 Billy Callahan (gościnnie)
0.0 1968 Billy Callahan (gościnnie)
4.7 1955 Billy Callahan (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Colin Farrell filmy Colin Farrell najlepsze filmy Colin Farrell zdjęcia Colin Farrell galeria Colin Farrell biografia Colin Farrell nominacje Colin Farrell nagrody i wyróżnienia Colin Farrell filmografia Colin Farrell aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.