Zac Efron
Data urodzenia: 1987-10-18
Miejsce urodzenia: San Luis Obispo, Kalifornia, USA

Biografia:
Urodził się 18 października 1987 roku w San Luis Obispo, w Kalifornii, a wychował w okolicach Arroyo Grande. Karierę zaczął w wieku 11 lat, kiedy to jego rodzice zwrócili uwagę na jego zdolności wokalne. Niedługo po tym pojawił się w przedstawieniu pt.: "Gypsy". Po kilku występach na scenie w "Peter Pan", "Auntie Mame", "Little Shop of Horrors" i "The Music Man", Zac został zaangażowany do kilku produkcji telewizyjnych ("Firefly", "Ostry dyżur", "Obrońca"). Następnie, po kilku gościnnych występach w "Summerland", dołączył do stałej obsady, jako Cameron Bale. Na wielkim ekranie Efron zadebiutował w 2003 roku, grając Pete'a Laemke, w filmie "The Big Wide World of Carl Laemke". Sławę zyskał dzięki roli Troy'a Boltona, w produkcji Disney'a pt.: "High School Musical" w 2006 roku. Film okazał się hitem, dlatego rok później powstała druga część ("High School Musical 2"), a sam Efron zyskał sławę i możliwości. W 2007 roku zagrał w produkcji pt.: "Lakier do włosów" wraz z takimi sławami, jak: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Queen Latifah czy Christopher Walken. Pomimo wielu sukcesów w karierze, w 2006 roku Zac ukończył Arroyo Grande High School.
5.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Seth Dawson (gościnnie)
0.0 2012 Seth Dawson (gościnnie)
7.1
Szczęściarz
The Lucky One
2012 Seth Dawson (gościnnie)
7.0
Lorax
Dr. Seuss' The Lorax
2012 Seth Dawson (gościnnie)
6.9
Gazeciarz
Paperboy, The
2012 Jack Jansen
10.0
Sylwester w Nowym Jorku
New Year's Eve
2011 Seth Dawson (gościnnie)
7.1 2010 Seth Dawson (gościnnie)
6.5 2009 Seth Dawson (gościnnie)
7.0
Nie ma to jak hotel
Suite Life of Zack and Cody, The
2005 Seth Dawson (gościnnie)
7.9 2005 Seth Dawson (gościnnie)
7.8 2004 Seth Dawson (gościnnie)
8.0
Ekipa
Entourage
2004 (gościnnie) (on sam)
7.8
Agenci NCIS
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 Seth Dawson (gościnnie)
8.2 2002 Seth Dawson (gościnnie)
7.3 2002 Seth Dawson (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Seth Dawson (gościnnie)
8.3 1992 Seth Dawson (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Zac Efron filmy Zac Efron najlepsze filmy Zac Efron zdjęcia Zac Efron galeria Zac Efron biografia Zac Efron nominacje Zac Efron nagrody i wyróżnienia Zac Efron filmografia Zac Efron aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.