Leszek Lichota
Data urodzenia: 1977-08-17
Miejsce urodzenia: Wałbrzych, Polska
Stan cywilny: żona Ilona Wrońska, 2 dzieci: Natasza (ur. 24.07.2006) i Kajetan (ur. 2008)

Biografia:
Leszek Lichota urodził się w Wałbrzychu 17.08.1977 roku. Dorastał w górniczym mieście i szukał sposobów na życie. Handlował używanymi samochodami, był bramkarzem, instruktorem narciarskim olimpijczykiem historycznym i kiedyś trenował boks i piłkę nożną. W roku 2002 ukończył Akademię Teatralną w Warszawie. Od razu po studiach trafił do Teatru Polskiego w Poznaniu a tam zagrał dwie główne role w spektaklu reżyserowanego przez Piotra Kruszczyńskiego „Płatonow” i w „Terroryzmie” Pawła Łysaka.Brał udział produkcjach filmowych w takich jak „Przedwiośnie” , „Quo Vadis” oraz w teatrze TV „Edward II” w reżyserii Macieja Prusa. Obecnie nadal można go oglądać w Teatrze Polskim w Poznaniu.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Marek Dębski
6.7 2012 Gospodarz
6.8 2011 Wysocki, handlarz na bazarze
7.3 2010 Wysocki, handlarz na bazarze
5.8 2010 Wysocki, handlarz na bazarze
7.2 2010 Wysocki, handlarz na bazarze
6.5 2010 Wysocki, handlarz na bazarze
6.2
Muminki w pogoni za kometą
Muumi ja punainen pyrstötähti
2010 Wysocki, handlarz na bazarze
7.5 2009 Wysocki, handlarz na bazarze
5.2 2009 Wysocki, handlarz na bazarze
8.1 2008 Wysocki, handlarz na bazarze
7.1 2008 Wysocki, handlarz na bazarze
7.9 2007 Wysocki, handlarz na bazarze
6.8
Fantastyczna Czwórka
Quatre fantastiques, Les
2006 Wysocki, handlarz na bazarze
3.4 2006 Wysocki, handlarz na bazarze
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Wysocki, handlarz na bazarze
6.1 2004 Wysocki, handlarz na bazarze
6.9 2004 Wysocki, handlarz na bazarze
8.1 2003 Wysocki, handlarz na bazarze
7.2 2003 Wysocki, handlarz na bazarze
7.2 2002 Wysocki, handlarz na bazarze
5.3 2001 Wysocki, handlarz na bazarze
5.6 2001 Wysocki, handlarz na bazarze
5.6 2000 Wysocki, handlarz na bazarze

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Leszek Lichota filmy Leszek Lichota najlepsze filmy Leszek Lichota zdjęcia Leszek Lichota galeria Leszek Lichota biografia Leszek Lichota nominacje Leszek Lichota nagrody i wyróżnienia Leszek Lichota filmografia Leszek Lichota aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.