Bronisław Pawlik
Data urodzenia: 1926-01-08
Miejsce urodzenia: 2002-05-06
Stan cywilny: Kraków, Polska

Biografia:
Bardzo znany i utalantowany aktor. W czasach okupacji był robotnikiem na kolei. W 1947 roku ukończył naukę w Studiu Dramatycznym w Krakowie, a w 1956 roku został absolwentem Wydziału Reżyserii PWST w Warszawie. Zagrał wiele znakomitych ról filmowych i teatralnych. Jest aktorem wielu scen warszawskich, od 1974 roku Teatru Powszechnego. Obecnie jest aktorem Teatru Współczesnego w Warszawie. Bronisław Pawlik zmarł 6 maja 2002 r.
8.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.6 1996 Jakubek
7.5 1995 Cenzor
7.2 1995 Bartłomiej Kuś
5.1 1993 Członek rady nadzorczej banku
6.3 1991 Mecenas
7.0 1991 Profesor "Pała"
6.2 1990 Profesor Keller
7.7 1989 Marszałek Opaliński
7.7 1989
7.3 1989 Jan Jasiński
7.6 1988 Leśniczy
7.0 1988 Magówka
6.0 1987 Ksiądz kapelan
7.5 1987 Sędzimirski
6.3 1987 Biliński
7.0 1987 Kuracjusz Sitkowski
6.7 1987 Orłowski, ojciec Janki, naczelnik stacji w Bukowcu
7.7 1986 Taksówkarz Stanisław Lesiak
6.1 1985 Profesor
6.8 1985 Teść Karola
7.4 1984 Kazimierz Michalewicz
7.5 1984
6.1 1983 Waśkowski
8.3 1983 Dionizy Cichocki
7.9 1982 Andrzej, dziadek rodzeństwa
5.7 1982 Leśniczy Pietruszka
6.6 1982 Ojciec Witka
6.5 1982 Zgierski
6.1 1981 Profesor
6.3 1980 Poeta Janusz Obrocki
7.9 1980 Kunik-Kunicki
6.4 1979 Cipak
6.3 1979 Ksiądz
7.7 1978 Fotograf Roman Ferde
6.7 1978 Profesor Waskowski
7.5 1978 Karol, ojczym "Sarny"
5.3 1977 Niespełniony poeta w salonie Kolichowskiej
7.5 1977 Ignacy Rzecki
7.1 1977 Pierre Ranaud, farmaceuta
8.1 1976
6.3 1976 Cezar (głos)
7.3 1975 Żebrak
7.9 1974 Dyrektor PGR
7.8 1974 Administrator
6.4 1974 Nauczyciel
5.8 1973 Lekarz Zanik
6.8 1973
6.9 1972 Kowal
5.8 1969 Hieronim, ojciec Joanny i Katarzyny
7.3 1968 Alchemik Bottinger
7.5 1968 Alchemik Bettger (gościnnie)
8.0 1966 Zdradzany mąż
6.8 1966 Redaktor, przyjaciel Marka
6.8 1965 Merliński
6.5 1964 Stanisław Krawczyk
5.7 1963 Michał
7.3 1963 Florek
6.4 1961 Gregorius
7.1 1960 Michał Karcz
7.2 1959 Porucznik Stanisław Zaremba udający lokaja
7.7 1958 Mat Rokosz
8.2 1958 Polski żołnierz(niewymieniony w czołówce)
7.6 1957 Policjant Ciapała (niewymieniony w czołówce)
7.4 1957 Komisarz MO
6.4 1955 Fryzjer Szczeżuja
5.8 1954 Leon Krusiewicz

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bronisław Pawlik filmy Bronisław Pawlik najlepsze filmy Bronisław Pawlik zdjęcia Bronisław Pawlik galeria Bronisław Pawlik biografia Bronisław Pawlik nominacje Bronisław Pawlik nagrody i wyróżnienia Bronisław Pawlik filmografia Bronisław Pawlik aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.