Gabriela Kownacka
Data urodzenia: 1952-05-25
Miejsce urodzenia: 2010-11-30
Stan cywilny: Wrocław, Polska

Biografia:
Polska aktorka teatralna i filmowa. W 1975 roku ukończyła PWST w Warszawie. Po ukończeniu studiów rozpoczęła występy w warszawskim teatrze Kwadrat, gdzie grała do 1978 r. Następnie przeniosła się do Teatru Współczesnego (1978-84) i Studio (1984-99), a od 1999 roku możemy ją zobaczyć na scenie Teatru Narodowego.Na ekranie debiutowała w 1972 roku.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.6 2007 Jolanta Wysocka, żona Janusza
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 (gościnnie) (ona sama)
6.3 2004 Anna Kwiatkowska - Matka
6.8 1999 Matka Aleksa
6.5 1999 Anna Kwiatkowska - matka
6.4 1998 Dorota Lindner
6.2 1996 Ewelina, przyjaciółka Anny
6.5 1995 Dorota Padlewska-Lindner
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993
5.7 1992 Matka
7.5 1985 Blondynka z komputera
6.5 1985 Maria
7.0 1984 Panna Bożenka, sekretarka w Wytwórni Filmów Dokumentalnych(gościnnie)
7.8 1983 Danusia Wabik
5.1 1981 Iza
7.0 1980 Joanna
6.2 1977 Sąsiadka Agata
5.2 1977 Ewa
7.1 1976 Rita Szylinżanka
6.3 1973 Pielęgniarka Wanda(niewymieniony w czołówce)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Gabriela Kownacka filmy Gabriela Kownacka najlepsze filmy Gabriela Kownacka zdjęcia Gabriela Kownacka galeria Gabriela Kownacka biografia Gabriela Kownacka nominacje Gabriela Kownacka nagrody i wyróżnienia Gabriela Kownacka filmografia Gabriela Kownacka aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.